De werkgroepen

IMG 4351

 

 

 

 

  

Een deel van onze deelnemers wil ook graag praktisch hulp bieden. Al deze helpende handen maken de Oosterwaarde tot een bloeiend sociaal bedrijf met allerlei activiteiten. Ook geeft het deelnemers de gelegenheid om het dagelijkse leven op een boederrij mee te maken en om hun talenten te ontplooien. Het is mogelijk om mee te doen in een van de volgende werkgroepen:

 

 

 

 

 

 • de Klussengroep - op vrijdag tussen 10:30 en 17:00 uur, andere dagen in overleg
  Mogelijkheden: bouwen, schilderen van machines en gebouwen, onderhoud, reparaties, etc. Er is een enorme klussenlijst van zowel kleine als grote klussen.
 • de Boerenwerkgroep - op woensdag tussen 13:30 uur en 17:00 uur
  Leden van de boerenwerkgroep werken mee op het land. De boerenwerkgroep is met name actief in het hoogseizoen, wanneer er volop wiedwerk is. Daarnaast helpen zij soms mee met klussen zoals schoffelen, oogsten, planten, zaaien. Ook als je niet iedere woensdagmiddag kunt maar wel af en toe, heeft het zin om je op te geven!
 • de Inpakgroep- op woensdag van 13:30-16:00 en donderdag van 10:30-16:00
  Een vaste club mensen komt op woensdagmiddag groenten afwegen en inpakken. De hoeveelheid werk is afhankelijk van het seizoen en van wat er in de oogstaandelen gaat en zal dus per week verschillen. Zodra de oogstaandelen tweewekelijks worden geleverd, is ook de inpakgroep tweewekelijks actief. Het is dus ook goed mogelijk om b.v. één keer per 14 dagen te komen helpen.
 • de Winkelgroep - op dinsdag en vrijdag van 14:00-18:00 uur
  De leden van de winkelgroep verkopen de groenten en eieren in de boerderijwinkel op de Oosterwaarde. Ideaal is een vast iemand per middag maar ook als je bijvoorbeeld 1x per 14 dagen zou kunnen, is dat fijn.
 • de Chauffeursgroep
  Op vrijdag worden de pakketten rondgebracht met de bus, door een chauffeur het liefst met bijrijder. Er is een ochtend en een middagrit. Alleen 1 dagdeel of 1x per 14 dagen is ook mogelijk. Incidenteel worden er groenten/eieren opgehaald bij collega-boeren.
 • de Markten en Festiviteitengroep
  Leden van deze werkgroep helpen mee met het organiseren van open dagen, oogstfeest, seizoensfeesten, etc. in samenwerking met de boeren. Of zij helpen zo nu en dan mee achter een kraam bij de een of andere markt, voor de werving van nieuwe deelnemers en groentenverkoop.
 • de Inmaakgroep
  De inmaakgroep is vooral in de maanden juli, augus­tus, september en oktober actief. Elk jaar worden er door de inmaakgroep vele potten met augurken en courgettes (atjar) ingemaakt. In de herfst maken we ook zuurkool.
 • de afhaaladressen

Op dit moment zijn er 19 huishoudens die ruimte beschikbaar stellen voor het ophalen van de wekelijkse oogstaandelen. Wilt u zich ook aanmelden als adres, geef dit dan door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Informatie

Sallandsweg 6

7431PX Diepenveen

0570-593237

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Openingstijden

 • dinsdag en vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur.
 • zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur.

Vind de Oosterwaarde op Facebook

Bewaren

Copyright © 2024 De Oosterwaarde. Alle rechten voorbehouden.